Placuszki ryżowe

0 (0 ocen)

  • 35 min

lekki,szybki w wykonaniu, smaczny posiłek

  • 35 min

Składniki:

  • 4woreczki ryżu
    3 ulubione serki topione
    1jajo
    bułka tarta
    majeranek lub pęczek szczypiorku
    vegeta
    pieprz biały
    sól
    olej do smażenia

Placuszki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż w woreczkach gotować 20 min w posolonej wodzie.
  • 2. Odcedzić,rozciąć woreczki i zawartość przesypać do miski.
    Odstawić do ostygnięcia.
  • składniki 3. Następnie dodać 1jajko,posiekany szczypiorek oraz serki topione,przyprawiamy do smaku.
    (można dodać pokrojoną w kostkę szynkę )
  • smażenie 4. z masy uformować placuszki i obtoczyć je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej.
    Placuszki smażyć na rumiano z obu stron.

Porady

ważne aby nie był to ryż sypki np do sałatek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2017

Komentarze

Podobne przepisy