Placuszki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Chodzę do Technikum organizacji usług gastronomicznych i bardzo lubie eksperymentować w kuchni.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 cebula
    3 czubate łyżki majonezu
    łyżeczka maggi
    vegeta, sól pieprz
    3 jajka
    3 czubate łyżki mąki

Placuszki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w grubszą kostkę. Dodajemy pokrojoną w cienką kosteczkę cebulę. Mieszamy to z majonezem, maggi, szczyptami soli, pieprzu i vegety. Wszystko mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 1 godz.
  • 2. Oddzielamy żółtka od białek. Do masy dodajemy żółtka, a białka ubijamy na pianę. Pianę dodajemy do całości i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i nakładamy łyżką niewielkiej wielkości kotleciki. Smażymy na złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy