Pikantna sałatka z awokado z parowaną w winie solą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

i winegretem miodowo-musztardowym

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE Są W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - Sola filet: 200 gramów
    - wino białe wytrawne: 20 mililitrów
    - Czosnek granulowany: 1 szczypta
    - sól morska: 1 szczypta
    - majonez: 10 gramów
    - awokado: 1 sztuka
    - Czerwona cebula siekana: 20 gramów
    - chili: 0.25 sztuki
    - pasta curry zielona: 5 gramów
    - Kolendra siekana: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 40 mililitrów
    - musztarda delikatesowa: 10 gramów
    - ocet z białego wina: 20 mililitrów
    - miód: 10 gramów
    - Mieszanka sałat Fit&Easy: 100 gramów
    - Papier do gotowania i smażenia Saga: 1 opakowanie

Pikantna sałatka z awokado z parowaną w winie solą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie winegretu:
    Oliwę, musztardę, ocet i miód dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku.
  • Papier do gotowania i smażenia Saga 2. Przygotowanie soli:
    Filety z soli przyprawić solą i czosnkiem. Zawinąć szczelnie w papier do smażenia z winem. Gotować lub smażyć kilka minut. Po wystudzeniu lekko rozgnieść widelcem z majonezem.
  • Fit & Easy Weekend 3. Przygotowanie sałatki:
    Awokado obrać i pokroić w kostkę. Dodać cebulę, pastę curry, siekaną kolendrę i chili. Doprawić solą, dokładnie wymieszać z częścią oliwy. Sałatkę z awokado i rozdrobnioną solę kolejno formować w krążku. Podawać z bukietem sałat polaną winegretem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy