Pietruszkowe pesto z bobem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam podróże i kuchnię włoską. To danie zawsze kojarzy mi się ze słoneczną Italią.

Składniki:

  • ● 10 dag parmezanu
    ● 30 dag bobu
    ● pęczek natki pietruszki
    ● 3 ząbki czosnku
    ● garść rozdrobnionych orzechów włoskich
    ● 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
    ● sól
    ● pieprz

Pietruszkowe pesto z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób gotujemy w osolonej wodzie
    do miękkości. Studzimy,
    obieramy. Wykładamy na talerz.
  • 2. Bób gotujemy w osolonej wodzie
    do miękkości. Studzimy,
    obieramy. Wykładamy na talerz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy