• Pierś kurczaka w migdałach

    Dodane przez: caroline1983

  • Lubię czasami pobawić się panierkami

  • Składniki

    - pojedyńczy filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
    - migdały w płatkach: 1 szklanka
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - jajo: 1 sztuka
    - sól, biały pieprz do smaku: 1 sztuka
    - olej/oliwa: 3 łyżki

  • Sposób przygotowania

    1.

    Pierś rozbić, każdą przekroić na pół, przyprawić solą i pieprzem. Migdały pokruszyć i wymieszać z tartą bułką. Przygotowane mięso panierować najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w panierce migdałowej. Smażyć na oleju z obu stron na złoto.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    kurczak, Wielkanoc, obiad, komunia, boże narodzenie, walentynki, kolacja we dwoje, ślub, PRZYJĘCIE DLA DZIECI, imprezy, pojedyńczy filet z piersi kurczaka, migdały w płatkach
  • 0 komentarzy

Dodane przez: caroline1983

caroline1983 161

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-03-22T18:24:31+01:00

48 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »