Pierś kurczaka w migdałach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubię czasami pobawić się panierkami

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pojedyńczy filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
    - migdały w płatkach: 1 szklanka
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - jajo: 1 sztuka
    - sól, biały pieprz do smaku: 1 sztuka
    - olej/oliwa: 3 łyżki

Pierś kurczaka w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś rozbić, każdą przekroić na pół, przyprawić solą i pieprzem. Migdały pokruszyć i wymieszać z tartą bułką. Przygotowane mięso panierować najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w panierce migdałowej. Smażyć na oleju z obu stron na złoto.

Komentarze

Podobne przepisy