Pierożki ravioli „w bukiecie”

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie nie wymaga ani zbyt dużo czasu, ani dużych nakładów. Jest to potrawa zdrowa i kolorowa. Dobra zarówno na co dzień, jak i na świąteczny obiad.

Składniki:

  • ● 1 op. pierożków ravioli (albo tortellini)
    ● sól
    ● 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    ● 30 dag fasolki szparagowej
    ● 1 duży kalafior
    ● 1 pęczek marchewki
    ● 4 jędrne pomidory
    ● 1 główka sałaty
    ● cukier
    ● 1 łyżka masła roślinnego
    ● bułka tarta
    ● 50 g startego żółtego sera

Pierożki ravioli „w bukiecie” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierożki ravioli „w bukiecie” 1. Umyte i oczyszczone warzywa
    gotujemy, każde oddzielnie,
    w wodzie z dodatkiem łyżeczki
    soli i cukru. Pomidory
    i sałatę myjemy i osączamy.
    Pomidory kroimy w ćwiartki,
    z sałaty oddzielamy liście.
  • 2. W tym czasie gotujemy pierożki
    według przepisu na opakowaniu.
    Masło roślinne podsmażamy
    z bułką tartą.
  • 3. Ugotowane pierożki dokładnie
    osączamy, mieszamy z masłem
    i bułką. Wykładamy na
    półmisek lub od razu dzielimy
    na porcje. Posypujemy startym żółtym serem i posiekaną natką
    pietruszki.
  • 4. Pierożki obkładamy wianuszkiem
    jarzyn osączonych
    z wody i okraszonych masłem
    z bułką tartą, dekorujemy pomidorami
    i liśćmi sałaty.

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Komentarze

Podobne przepisy