Pierożki ravioli „w bukiecie” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte i oczyszczone warzywa
gotujemy, każde oddzielnie,
w wodzie z dodatkiem łyżeczki
soli i cukru. Pomidory
i sałatę myjemy i osączamy.
Pomidory kroimy w ćwiartki,
z sałaty oddzielamy liście.
2.W tym czasie gotujemy pierożki
według przepisu na opakowaniu.
Masło roślinne podsmażamy
z bułką tartą.
3.Ugotowane pierożki dokładnie
osączamy, mieszamy z masłem
i bułką. Wykładamy na
półmisek lub od razu dzielimy
na porcje. Posypujemy startym żółtym serem i posiekaną natką
pietruszki.
4.Pierożki obkładamy wianuszkiem
jarzyn osączonych
z wody i okraszonych masłem
z bułką tartą, dekorujemy pomidorami
i liśćmi sałaty.
Komentarze