Piegowate babeczki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Babeczki można również przygotować z owocami

  • 15 min

Składniki:

  • jajka -4 szt
    mąka -22 dag
    cukier -15 dag
    margaryna -22 dag
    proszek do pieczenia -1 łyżeczka
    gorzka czekolada
    soda -0,5 łyżeczki
    LUKIER
    sok z 1 cytryny,
    cukier puder

Piegowate babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piegowate babeczki 1. Margarynę pokroić na kawałki,włożyć do miski,dodać cukier utrzeć na puch. Następnie ciągle ucierając dodawać po jednym jajku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Czekoladę pokroić na kawałki, połowę dodać do ciasta wymieszać.
  • Piegowate babeczki 2. Napełniać ciastem papierowe foremki do 2/3 wysokości. Resztą czekolady obsypać wierzch babeczek.
  • Piegowate babeczki 3. Babeczki ułożyć na blasze włożyć do nagrzanego piekarnika,piec w 175 stop.przez 20 minut.
  • Piegowate babeczki 4. LUKIER
    Sok z cytryny ucierać z cukrem pudrem do czasu, gdy powstanie jednolita gęsta masa. Upieczone i ostudzone babeczki,polać lukrem cytrynowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy