Paszteciki dla smakoszy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne paszteciki które znikną z talerzy w kilka chwil!

  • 40 min

Składniki:

  • 30 dag mąki, 10 dag margaryny, 1/2 szkl gęstej śmietany, 1 dag drożdży, szczypta soli, jajko do posmarowania, 30 dag pieczarek, cebula, pieprz

Paszteciki dla smakoszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić, przesmażyć, odtawić do wystudzenia. Do przesianej mąki dodać posiekaną margarynę, wlać drożdże wymieszane ze śmietaną, posolić, zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na prostokąt na środku ułożyć farsz i zwinąć jak roladę, następnie pokroić ukośnie na paszteciki. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec około 20 min w 180'

Porady

Farsz można również zrobić z innych grzybów lub z makreli i jajek a także z mięsem mielonym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy