Parówkowe spaghetti

0 (0 ocen)

To pyszne połączenie smaku makaronu, parówki i serka. Danie nie tylko szybko się robi, ale każdemu się podoba i smakuje.

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje:
    - 4-5 parówek,
    - Makaron spaghetti (około połowa opakowania)

    - 4 serki topione trójkąty,
    - 2 łyżki śmietany,
    - 7 łyżek mleka,
    - 1 łyżka masła,
    - Sól pieprz do smaku,

    - Szczypior do dekoracji

Parówkowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nabity makaron 1. Pyrówki kroimy na mniejsze części, około 1-1,5 cm odcinki. Na przygotowane spaghetti nabijamy pokrojone parówki. Po około 5 makaronów na jedną część parówki.
  • przed polanem sosem 2. Tak przygotowany makaron wrzucamy na lekko osoloną wodę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Porcjujemy na talerze. Podajemy polany sosem z serków topionych i posypany szczypiorem.

    Sos:
    Między czasie na patelni topimy masło, dokładamy mleko, serki i śmietanę. Gdy składniki nam się roztopią i połączą w jednolity sos doprawiamy go do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy