Diabełki parówkowe

4.03 (402 ocen)

  • 45 min

Parówki po węgiersku mogą być dobrym pomysłem na szybki obiad ale także jako kolacja. Są szybkie w zrobieniu, potrzeba niewiele składników, żeby zrobić przepyszny obiad bądź kolacje. Danie to powinno pod pasować dzieciom jak i dorosłym.

  • 45 min

Składniki:

  • • 0,5 kg parówek
    • 0,5 kg pieczarek
    • 3 cebule
    • 3 papryki lub słoik papryki konserwowej
    • 1 mały przecier pomidorowy
    • sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.03 (402 ocen)

Diabełki parówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy ,dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Podsmażamy wraz z cebula
  • 2. 2. Do pieczarek dodajemy parówki pocięte na mniejsze kawałki, z poprzecinanymi końcówkami (tak aby zrobiły się rożki po podgrzaniu) oraz paprykę pokrojona w paski. Wszystko dusić do miękkości papryki.
  • 3. 3. Doprawić przecierem pomidorowym, pieprzem oraz sola .Poddusić ok 5 minut do połączenia się smaków
  • 4. 4. Parówki po węgiersku możemy spożywać z ziemniakami, makaronem czy tez chlebem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Parówki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować