Pałki drobiowe w czekoladzie

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Mój drugi przepis na drób w czekoladzie. Tym razem danie jest bardziej intensywne, a w całej kuchni unosi się zapach czekolady.

Składniki:

  • - Pałki z kurczaka
    - przyprawa do kurczaka
    - tabliczka czekolady deserowej 100g
    - szczypta przyprawy chili ( można więcej)
    - 1 łyżka oleju

Pałki drobiowe w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, natrzeć przyprawą do kurczaka
  • 2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać przyprawę chili według uznania i łyżkę oleju. Wymieszać, by powstała jednolita masa.
  • 3. Mięso natrzeć masą czekoladową, ułożyć w blaszce do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 30-40 minut.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy