Orzechowy schabowy

0 (0 ocen)

  • 25 min

Schabowe roladki z nadzieniem z włoskich orzechów. Coś dla prawdziwych smakoszy :)

  • 25 min

Składniki:

  • 2 plastry schabu ok. 2 cm
    5 dkg orzechów (chyba że ktoś bardzo lubi orzechy to może być więcej, tak jak to wygląda u mnie)
    łyżka mleka
    szczypta soli
    łyżeczka margaryny
    przyprawy
    mąka, jajko i płatki kukurydziane do panierki

Orzechowy schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozbijamy schabowe bardzo cieniutko, posypujemy solą i pieprzem.
    Orzechy siekamy drobno i smażymy z łyżeczką masła, łyżką mleka i szczyptą soli.
    Usmażonymi orzechami smarujemy schabowe i zwijamy w roladki.
    Panierujemy w mące, jajku i płatkach kukurydzianych.
    Smażymy na głębokim tłuszczu.

Komentarze

Podobne przepisy