Napój z warzyw

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Napój podaję zimny. Smakuje wspaniale.

Składniki:

  • ● 30 dag włoszczyzny bez kapusty
    ● 1/2 l wody
    ● szklanka soku z kiszonych ogórków
    ● 2 szklanki soku pomidorowego
    ● kostka bulionowa
    ● 2 ząbki czosnku
    ● cukier
    ● sól
    ● łyżka posiekanego koperku

Napój z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę myjemy,
    obie ramy, ścieramy na tarce
    i zalewamy wodą. Gotujemy,
    aż warzywa zmiękną. Wywar
    przecedzamy i rozpuszczamy
    w nim kostkę bulionową.
    Studzimy.
  • 2. Wywar mieszamy z sokiem
    z kiszonych ogórków i pomidorowym.
    Dodajemy roztarty
    z solą czosnek, doprawiamy
    do smaku cukrem i – jeśli
    trzeba – solimy. Dodajemy
    posiekany koperek.

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy