Naleśniki ala tortilla

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne, zdrowe i kolorowe

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - naleśniki: 8 sztuk
    - parówki lub kabanosy (lub 8 plastrów szynki): 4 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
    - ogórek wąż: 0.5 sztuki
    - rzodkiewki: 8 sztuk
    - duże liście sałaty: 8 sztuk
    - posiekana zielenina (pietruszka, szczypiorek, koperek): 0.5 szklanki
    - posiekana młoda cebula: 1 sztuka
    - ketchup: 8 łyżek
    - majonez: 8 łyżeczek
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka

Naleśniki ala tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki ala tortilla 1. Jeśli trzeba to naleśniki podgrzać w mikrofali. Na każdy naleśnik kładziemy liść sałaty (taki żeby go przykrył), smarujemy go majonezem. Na to kładziemy plastry pomidora, ogórka, rzodkiewki i przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną cebulę i posypujemy zielenina. Dodajemy 1/2 parówki (lub kabanosa) obranej z osłonki i pokrojonej w plasterki. Całość polewamy ketchupem i zwijamy jak tortillę. Naleśniki mozemy spiąć wykałaczkami żeby się nie rozwijały. Składników wystarcza na 4 porcje. Dodatkowo możemy dodać ogórka kiszonego lub konserwowego, a zamiast parówek kłaść plaster szynki oraz dodać kilka paseczków surowej papryki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy