Nadziewane cukinie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od niedawna jestem szczęśliwą mamą. Jak to bywa przy maluszku, nie mam za wiele czasu, a todanie jest szybkie.

Składniki:

  • 3 małe cukinie
    3 średnie marchewki
    1/4 główki młodej kapusty
    20 dag żółtego sera
    40 dag mięsa mielonego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 ząbki czosnku
    duża cebula
    pieprz, sól, majeranek
    olej do natłuszczenia

Nadziewane cukinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ścieramy na tarce, cebulę i czosnek siekamy,całość mieszamy z mięsem. Doprawiamy dużą ilością soli, pieprzu i majeranku.
  • 2. Kapustę bardzo drobno siekamy, mieszamy z mięsem. Dodajemy koncentrat i jeszcze raz mieszamy.
  • 3. Cukinie przekrawamy i usuwamy nasiona. Wypełniamy farszem, posypujemy startym serem i układamy na blasze posmarowanej olejem. Zapiekamy 30 minut w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Komentarze

Podobne przepisy