Nadziewana papryka

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna. Bardzo fajna do podania na kolację lub jako przystawka.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - papryka czerwona: 3 sztuki
    - woreczek ryżu: 1 sztuka
    - cebua: 1 sztuka
    - pieczarki: 200 gramów
    - nata pietruszki: 1 pęczek
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - majonez: 1 łyżka
    - masło: 1 łyżka
    - łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Nadziewana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadziewana papryka 1. Przygotowanie:
    Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki smażymy z cebulką na maśle.

    Składniki farszu – ryż, usmażone pieczarki, pokrojoną natkę pietruszki i szczypiorek mieszamy z łyżką majonezu, suszonymi pomidorami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Z papryki odcinamy wierzch z ogonkiem, czyścimy z pestek i napełniamy przygotowanym farszem. Przykrywamy je ściętymi wierzchami.

    Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i zapiekamy 15 minut w temperaturze 150 stopni.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy