Muffinki z żurawiną i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki mokre takie jak jajka, mleko oraz olej dokładnie wymieszać.
2. W drugiej miseczce wszystkie składniki suche tj. mąkę, cukier kryształ, proszek do pieczenia, cukier waniliowy wymieszać i stopniowo dodawać do wymieszanych składników mokrych. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
3.Kiedy konsystencja ciasta będzie jednolita dodajemy żurawinę i migdały.
4.Formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy tłuszczem. Do każdego otworu nalewamy ciasto na wysokość 3/4.
5.Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180*C i pieczemy około 25 min do momentu "suchego" patyczka. Ostygnięte delikatne posypuję cukrem pudrem.
Smacznego :)
Komentarze