Muffinki cytrynowe

0 (0 ocen)

Zniknęły błyskawicznie

Składniki:

  • Składniki na 24 sztuki:

    2 szklanki mąki
    1 jajko
    1 aromat cytrynowy
    2/3 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    1/3 szklanki oleju
    300 ml kefiru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    200 ml kremówki
    czerwona porzeczka

Muffinki cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z proszkiem i sodą. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy olej, kefir, olejek cytrynowy i mąkę z dodatkami.
  • 2. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Pieczemy 25-30 minut w temp. 200 stopni.
  • 3. Ubijamy kremówkę i dekorujemy babeczki, posypując porzeczką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy