Muffinki bananowo-czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Najlepsze muffinki na przepyszny podwieczorek dla całej rodziny.

  • 30 min

Składniki:

  • SUCHE:
    1,5 szkl. mąki
    0,5 szkl. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    2 łyżki kakao
    szczypta soli

    MOKRE:
    4 banany
    4 łyżki jogurtu
    0,5 szkl. oleju
    1 jajko

    2 tabliczki czekolady białej i czarnej

Muffinki bananowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Banany rozgnieść widelcem, dodać jogurt, olej i jajko, wszystko zmiksować.
  • 2. 2. W drugiej misce połączyć ze sobą składniki suche i wymieszać.
  • 3. 3. Zmiksowane składniki mokre dodać do składników suchych i wszystko razem wymieszać do połączenia składników.
  • 4. 4. Pokroić czekolady na mniejsze kawałki i wymieszać z ciastem.
  • 5. 5. Ciasto przełożyć do foremek do muffinek do ok. 3/4 wysokości.
    Piec ok. 20-25 min, w temp. 200stC.

Komentarze

Podobne przepisy