Motylek

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Tak przyrządzony posiłek na pewno zachęci niejednego niejadka do skosztowania:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb pszenny kromka: 2 sztuki
    - ser: 1 plaster
    - szynka: 2 plastry
    - parówka: 0.5 sztuki
    - masło do kremu: 1 szczypta
    - rzodkiewka: 2 sztuki
    - szczypiorek do dekoracji: 5 sztuk

Motylek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówkę ugotować, położyć na środku talerzyka. Foremkami do ciastek wykroić z chleba oraz szynki po 4 serduszka. Chlebki posmarować masłem. Położyć po plasterku szynki. Z sera wykroić 2 serduszka, przekroić je na pół i ułożyć na każdej kanapce z szynką połówkę sera. Z całej rzodkiewki zrobić główkę. Drugą rzodkiewkę pokroić w półplasterki, ułożyć na serze. Drugą część posypać posiekanym szczypiorkiem. 2 kawałki szczypioru ułożyć koło główki motyla tworząc różki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy