Mojito arbuzowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Tak przy weekendzie, troszeczkę alkoholowo. Druga wersja tego klasycznego drinka. Z dodatkiem orzeźwiającego arbuza. Który Wam bardziej zasmakuje?

  • 10 min

Składniki:

  • * 2 plasterki limonki
    * pół szklanki miąższu z arbuza - bez pestek
    * świeża mięta
    * mnóstwo kostek lodu
    * 2 łyżeczki brązowego cukru
    * 50ml białego rumu
    * napój typu sprite do uzupełnienia szklanek

Mojito arbuzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miąższ arbuza przełożyć do szklanki, zasypać cukrem, dodać miętę, limonkę i dobrze utrzeć, aż składniki puszczą sok. Dodać rum, lód i całość uzupełnić napojem. Podawać z limonką oraz listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy