Miszmasz z fasolą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 25 min

Przepis znalazłam w starym kalendarzu i nieco go ulepszyłam.

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • 50 dag fasoli jaś
    30 dag pieczarek
    30 dag suchej kiełbasy
    4 średnie cebule
    2 duże pomidory
    4 ząbki czosnku
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    25 dag żółtego sera
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    olej

Miszmasz z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnie
    gotujemy ok. 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i wsypujemy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  • 2. Cebule i czosnek obieramy. Pomidory myjemy. Pieczarki oczyszczamy. Kiełbasę, cebule, pomidory i pieczarki kroimy w kostkę. Czosnek prze ciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Na rozgrzany olej wsypujemy cebulę i podsmażamy. Dodajemy kiełbasę, pomidory, pieczarki, czosnek i natkę. Doprawiamy ziołami, solą oraz pieprzem. Mieszamy. Wykładamy na fasolę i posypujemy serem. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy