Leczo z białą fasolą

4.49 (148 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Dla odmiany zamiast kiełbasy dodałam białą fasolę, równie pyszne i pełne witamin.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Ok.1 szklanka ugotowanej białej fasoli(250 ml.)
    150 gram cebuli
    200 gram pieczarek
    300 gram papryki w strąku ( użyłam żółtej i czerwonej )
    250 gram cukinii
    2 łyżki koncentratu pomidorowego 30%
    sól
    pieprz
    wegeta
    4/5 kulek ziela angielskiego
    3/4 liście laurowe
    pół łyżeczki papryki słodkiej wędzonej
    pół łyżeczki majeranku
    szczypta cukru
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z białą fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w średniej wielkości kostkę przesmażamy na oleju.
    Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i przyprawy, przesmażamy od czasu do czasu mieszając.
    Do przesmażonej cebuli z pieczarkami dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę i cukinię. Dusimy pod przykryciem mieszając co jakiś czas.
    Do miękkich ale nie rozgotowanych warzyw dodajemy ugotowaną fasolę i przecier pomidorowy,w razie potrzeby podlewamy wodą ok. pół szklanki ( zależy od warzyw ile oddadzą soków)
    Mieszamy dokładnie i krótko gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola Cukinia Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować