Makaron w pesto z indykiem

0 (0 ocen)

Znowu szparagówka :)

Składniki:

  • 150 g fasolki szparagowej
    1 szklanka ulubionego makaronu
    1 łyżka pesto
    1 łyżka masła
    kawałek fileta z indyka (ok 150-200g)
    sól, pieprz
    przyprawa do drobiu
    sok z cytryny
    olej

Makaron w pesto z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Obiad 1. Mięso skropić sokiem z cytryny i olejem, a następnie obsypać przyprawami. Odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Fasolkę umyć i pokroić na krótsze kawałki. Razem z makaronem wrzucić na dobrze osolony wrzątek i gotować do miękkości. Odcedzić, dodać pesto i masło i dokładnie wymieszać. Mięso usmażyć. Makaron wyłożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry mięso. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy