Makaron penne w zielonym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. makaron ugotować w osolonej wodzie według opakowania na al dente.
2. Szpinak rozmrozić i smażyć na rozgrzanej patelni 3-4 minuty.
3. Kostkę rosołową rozpuścić w wodzie dodać do patelni ze szpinakiem, następnie dodać stopniowo śmietanę i gotować około 4-5 minut (żeby się nie zważyła) dodać mąkę, aby zagasić sos. Na koniec wycisnąć przez praskę czosnek dodać przyprawy i gotować parę minut, aż zrobi się delikatnie gęsty sos.
4. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
5. Ugotowany makaron dodać do sosu wszystko dokładnie wymieszać chwilę podgrzać przed podaniem dodać żółty ser i całość wymieszać.
6. Podać na talerz na koniec posypać serem parmezan.
Komentarze