Łosoś 5 smaków

0 (0 ocen)

Smaczna rybka orientalna. Ja taką rybkę podaje z sosem słodko kwaśnym i warzywami.

Składniki:

  • łosoś filet - 600 gram
    przyprawa chińska - 1 łyżeczka (5 smaków)
    Sól ziołowa - do oprószenia po obu stronach
    Pieprz czarny - do oprószenia po obu stronach
    sos rybny - 1 łyżeczka
    sos sojowy - 1/2 łyżeczki
    masło - 1 łyżka

Łosoś 5 smaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyć i przekroić na 3 części ( usunąć skórę jeśli jest ).
    Oprószyć solą, pieprzem, przyprawą 5 smaków.
  • 2. Natrzeć sosem rybnym i sojowym. Na patelni rozpuścić masło. Ułożyć filety, przysmażyć z obu stron na złoty kolor ( ok. 5 min. na stronę )
    Wyłożyć na ręcznik papierowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy