Lemoniada truskawkowa

0 (0 ocen)

W upalne dni w sezonie truskawkowym najlepsza do picia to zimna lemoniada truskawkowa. Słodzona stewią która ma zero kalorii i syropem klonowym.

Składniki:

  • 500 g truskawek świeżych
    3 łyżeczki suszonej stewi
    3 łyżki syropu klonowego
    1,5 litra wody gazowanej
    sok z pół cytryny

Lemoniada truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę mineralną schłodzić w zamrażarce. Do szklanki wody wsypać mieloną stewię i zostawić na około 15 minut. Do pojemnika z blendera włożyć umyte i odszypułkowane truskawki dodać sok z cytryny, syrop klonowy i przelać przez sitko wodę z stewi. Zmiksować na wysokich obrotach. Wlać resztę zimnej wody ponownie zmiksować. Lemoniadę podajemy dobrze schłodzoną.

Porady

Możemy również zrobić z wody mineralnej niegazowanej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy