Kurczak na bulelce obsypany warzywami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Dla smakoszy drobiu,tu każdy znajdzie ulubioną część dla siebie :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • kurczak
    ulubione przyprawy do kurczaka
    3 papryki
    2 małe cukinie
    70ml.oleju
    1 butelka piwa

Kurczak na bulelce obsypany warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Kurczaka oczyszczamy, myjemy, obsuszamy,
    *Olej mieszamy z przyprawami i sparujemy całego kurczaka także w środku
    *Włożyć kurczaka do lodówki na 3 godz.
    *Butelkę z piwem zanurzyć w gorącej wodzie żeby zeszły naklejki, odlac szklankę piwa,
    *Kurczaka nadziać na butelkę i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180C
    i piec 1,5-2godz w zależności od wielkości kurczaka
    *Po pół godzinie polewać kurczaka piwem ze szklaneczki co pół godz.
    a po godz. wrzucić warzywa
    *Kurczak jest naprawdę soczysty pierwszy raz robiłam i jestem pod wrażeniem

Porady

Kurczaka najlepiej zamarynował dzien prędzej co mięsko fajnie przejdzie, warzywka można też dac jakie kto lubi, można podac go z ryżem lub z bagietką Życzę smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy