Kurczak na bulelce obsypany warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.*Kurczaka oczyszczamy, myjemy, obsuszamy,
*Olej mieszamy z przyprawami i sparujemy całego kurczaka także w środku
*Włożyć kurczaka do lodówki na 3 godz.
*Butelkę z piwem zanurzyć w gorącej wodzie żeby zeszły naklejki, odlac szklankę piwa,
*Kurczaka nadziać na butelkę i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180C
i piec 1,5-2godz w zależności od wielkości kurczaka
*Po pół godzinie polewać kurczaka piwem ze szklaneczki co pół godz.
a po godz. wrzucić warzywa
*Kurczak jest naprawdę soczysty pierwszy raz robiłam i jestem pod wrażeniem
Porady
Kurczaka najlepiej zamarynował dzien prędzej co mięsko fajnie przejdzie, warzywka można też dac jakie kto lubi, można podac go z ryżem lub z bagietką Życzę smacznego
Komentarze