Krewetki w kremowym sosie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję w agencji reklamowej, a prywatnie jestem blogerką na YouTube.

Składniki:

  • ● 25 dag spaghetti lub tagliatelle
    ● 15 krewetek tygrysich
    ● 5 dag masła
    ● oliwa
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 200 ml kwaśnej śmietany 22-proc.
    ● posiekana kolendra
    ● 4 dag tartego sera typu parmezan
    ● 1/2 cytryny lub limonki
    ● sól
    ● pieprz

Krewetki w kremowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki zalewamy
    wrzątkiem
    i obieramy ze skorupek.
    Czosnek
    przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oliwie.
    Dodajemy masło. Podsmażamy
    na złoty kolor.
  • 2. Makaron gotujemy al dente
    w osolonej wodzie z dodatkiem
    oliwy. Odcedzamy. Dodajemy
    śmietanę, ser i pieprz.
    Mieszamy i podgrzewamy kilka
    minut. Wykładamy na talerze,
    dodajemy krewetki, posypujemy
    kolendrą. Dekorujemy
    ćwiartkami cytryny

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy