Kotleciki pieczarkowo-paprykowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis dostałam od koleżanki. Gdy zrobiłam je pierwszy raz, zrozumiałam, dlaczego tak się nimi zachwycała.

Składniki:

  • ● 4 filety z kurczaka
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 2 jajka
    ● 1 czerwona papryka
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● 10 dag żółtego sera
    ● sól
    ● pieprz
    ● 1 łyżka vegety
    ● olej do smażenia

Kotleciki pieczarkowo-paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka myjemy,
    osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Kroimy w paseczki,
    a następnie w kostkę.
    Jajka roztrzepujemy i mieszamy
    z mąką. Dodajemy sól, pieprz
    oraz vegetę.
  • 2. Ser ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Paprykę przekrawamy
    na pół, usuwamy gniazdo
    nasienne, myjemy. Miąższ kroimy
    w kostkę. Pieczarki oczyszczamy
    i także kroimy w kostkę.
    Podgrzewamy łyżkę oleju,
    wrzucamy paprykę oraz pieczarki
    i lekko podduszamy.
  • 3. Wszystko razem mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką kotleciki. Smażymy
    z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy