Korzenna czekolada

0 (0 ocen)

Nie ma,to jak kubek gorącej czekolady w jesienny,pochmurny dzień.

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki mleka
    1 laska cynamonu
    1/2 laski wanilii
    1/2 czekolady gorzkiej
    1/2 czekolady mlecznej
    2 łyżki cukru
    szczypta gałki muszkatołowej

Korzenna czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko przelej do rondelka. Dodaj cukier,cynamon i wanilię,zagotuj. Mleko zdejmij z ognia,przykryj pokrywką i odstaw na ok 20 minut. Z mleka wyjmij przyprawy i podgrzej je na małym ogniu. Do mleka dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj aż się całkowicie rozpuści. Czekoladę przelej do filiżanek,posyp gałką muszkatołową (ja dodatkowo posypują ją startą czekoladą)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy