Konfitura z czerwonej cebuli w roli głównej.

0 (0 ocen)

Konfitura, a nie kaczka

Składniki:

  • 3 średnie czerwone cebule
    4 łyżki octu balsamico di Modena - czerwonego
    2 łyżki miodu
    8 daktyli lub garść rodzynek
    tymianek świeży lub oregano, rozmaryn, majeranek
    oliwa, sól, pieprz

Konfitura z czerwonej cebuli w roli głównej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Piórka cebuli zeszklić na oliwie.
    Wlać ocet i 2 łyżki miodu, dusić mieszając.
    Dodać pokrojone daktyle, zioła i przyprawy.
    Smażyć aż konfitura będzie gęsta, szklista.
    Można dodać wg upodobania czosnek, żurawinę, gruszki marynowane itp.
    Konfitura z czerwonej cebuli świetnie harmonizuje z pasztetem, pieczoną kaczką czy kurczakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy