Kolorowy tort

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Na sam widok tortu nie tylko najmłodszym przychodzi ochota na jego spróbowanie. Szybko, smacznie i kolorowo.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • na biszkopt - 6 jaj, 1,5 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
    masa: 2 galaretki, 1 l śmietany kremówki,
    do dekoracji: rurki, świeże owoce

Kolorowy tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. biszkopt:Białka oddzielić od żółtek, ubić z cukrem pudrem. Stopniowo dodawać po 1 żółtku. Mąkę przesiać dodać proszek do pieczenia i dodawać do ciasta miksując.
    masa: 2 galaretki rozpuścić w 0,5l wody, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać tężejącą galaretkę. Do masy dodaję również świeże owoce!
    Biszkopt przekroić, przełożyć przygotowaną masą, obłożyć rurkami.Przed spożyciem schłodzić. Smacznego

Porady

boki tortu najlepiej posmarować pozostałym (lub drugim dowolnym) kremem by rułki się lepiej trzymały

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy