Kolorowa surówka

0 (0 ocen)

Pyszna i kolorowa. Może stanowić dodatek do grilla lub do obiadu . Można z powodzeniem tez, zjeść ją bez żadnego dodatku.

Składniki:

  • - pół główki małej białej kapusty
    - pół główki małej czerwonej kapusty
    - 1 żółta papryka
    - 1 czerwona papryka
    - 1 duża marchew
    - natka pietruszki
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - 1 łyżka cukru
    - 1 łyżka octu

Kolorowa surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapusty szatkujemy lub drobno kroimy. Papryki kroimy na cienkie paski, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę odrobinę rwiemy w ręku. Z oliwy, octu i cukru robimy dressing i polewamy nim surówkę. Wszystko razem mieszamy . Odstawiamy do lodówki na co najmniej 20 min do przegryzienia. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy