Kolorowa jajecznica

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 10 min

To świetny pomysł na śniadanie.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    4 duże rzodkiewki
    ogórek
    kilka piórek szczypiorku
    oliwa z oliwek
    sól

Kolorowa jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki i ogórka myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wbijamy jajka. Wsypujemy rzodkiewkę, mieszamy i smażymy, aż jajka się zetną.
  • 3. Pod koniec smażenia dodajemy szczypiorek. Solimy i mieszamy. Na talerzu posypujemy ogórkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy