Kanapki z masłem i ... dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chleb smarujemy masłem. Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Duże plasterki szynki kroimy na pół i zawijamy w nie połówki jajek. Z jajek można zrobić też muchomorki. Ogórki kroimy na kawałki o długości 8 - 10 cm. Wydrążamy środki tak by powstały koszyczki i napełniamy je twarożkiem połączonym z ugotowanym i pokrojonym jajkiem ,posiekanym szczypiorkiem, papryką i ogórkiem.
Serowa rodzinka:
Rzodkiewkę, paprykę, szczypiorek umyć i drobno pokroić. Ser rozetrzeć z łyżką śmietany i połączyć z przygotowanymi warzywami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z przygotowanej masy ulepić postacie.
Wszystko układamy na talerzu i podajemy.
Jeśli serek kładziemy bezpośrednio na kanapki dodanie śmietany do masy twarogowej nie przeszkadza. Jeśli zaś chcemy coś ulepić to raczej ilość śmietany ograniczamy.
Komentarze