Jajka z farszem z bobu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jajka z farszem z bobu, do zrobienia łatwe i smaczne.

Składniki:

  • 3 szt jajka
    150 g bób świeży
    mała cebula
    1- 2 łyżki majonezu
    sól, pieprz ziołowy do smaku
    1 łyżeczka posiekanego koperku
    1 łyżka oleju

Jajka z farszem z bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, odłożyć do wystudzenia i obrać z skorupki uważając żeby nie uszkodzić białka. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie około 10-15 min, odcedzić i przelać zimną wodą. Obrać z łusek. Jajka przekroić na wzdłuż na połówki, wybrać żółtko. Do żółtek dodać obrany bób i pokrojoną w kostkę i zeszkloną na niewielkiej ilości oleju, majonez. Za pomocą blendera zmiksować doda i doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić białka jajek. Przed podanie posypać posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-14 PP_04-2015

Komentarze

Podobne przepisy