Jaja faszerowane

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne jajka na śniadanie, przystawke lub kolację. Zdrowe, elegancko podane. Tak jak lubię.

  • 15 min

Składniki:

  • -jaja: 3 sztuki
    -tuńczyk w puszce ( kawałki w oleju) : 2-3 łyżki
    -majonez do dekoracji : 2-4 łyżki
    -sól : 1 szczypta
    - pieprz ziołowy lub czarny mielony : 1 szczypta
    -szczypiorek ( posiekany) : 2 łyżki
    - czubryca zielona lub miesznka ziół do sałatek (opcjonalnie) : 1 szczypta

Jaja faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka.
  • 2. Żółtka rozetrzeć widelcem, wymieszać z tuńczykiem, przyprawami i szczypiorkiem. Farszem napełnić połówki jaj.
  • 3. Faszerowane jaja ułożyć na talerzu w towarzystwie jadalnej dekoracji z pomidora. Udekorować majonezem i np. gotowanym groszkiem lub kawałkami ogórków konserwowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy