Puszyste, mięciutkie, jagodowe pancakes są idealne na śniadanie! Jagodowe placki idealnie smakują z każdymi sezonowymi owocami. Po takim śniadaniu dzień będzie udany. Polecam!
30 min
Składniki:
Składniki:
◦337 ml mleka
◦260 g mąki tortowej
◦1 jajko
◦1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
◦½ łyżeczki soli
◦¼ łyżeczki sody oczyszczonej
◦50 g cukru pudru
◦1 szklanka świeżych jagód lub borówek
Jagodowe pancakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko ubijamy z jajkiem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodajemy cukier puder i ubite mleko z jajkiem. Mieszamy aż cisto będzie jednolite. Na koniec dodajemy jagody i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Patelnię smarujemy masłem, smażymy jagodowe pancakes na średnim ogniu ok. 3-4 minut z każdej strony.
Komentarze