1.Biszkopt: oddzielić żółtka od białek, do białek dodać szczyptę soli i ubijać, dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy, gdy masa będzie sztywna dodawać po jednym żóltku i ubijać na pulchną pianę. Do piany dodać przesianą mąkę proszek i olej, delikatnie wymieszać, dodać opruszone w mące orzechy wymieszać i wyłożyć do formy. Piec ok 35min na złoty kolor. Po wystygnięciu przekroić na 2 blaty.
2.Ugotować budyń: 1/3 mleka odlać dodać obie mąki, jajka, cukry, wymieszać i wylać na gotujące mleko. Ostudzić. Masło utrzeć na biały puch i stopniowo dodawać zimny budyń. Dosłodzić wg uznania
3.3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w odrobinie wrzącej wody.
śmietanę ubić z śmietan-fiksem pod koniec wlać żelatynę cały czas ubijając.
czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami mleka i wlać do śmietany, połączyć.
5.Z przełożonego biszkoptu wyciąć postać Hello Kitty. Pokryć cieniutką warstwą budyniowej masy. Narysować za pomocą rękawa cukierniczego kontury i wypełnić masą używając ozdobnej końcówki w kształcie gwiazdki
Komentarze