Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Doskonała propozycja na niedrogi i łatwy do przygotowania obiad dla całej rodziny.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 60 dag żołądków z kurczaka,
    1 cebula,
    30 dag pieczarek,
    2,5 szklanki wody,
    1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
    2 liście laurowe,
    3 ziarna ziela angielskiego,
    2 łyżki masła,
    1,5 łyżki mąki,
    1 łyżeczka majeranku,
    sól,
    pieprz.

Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy żołądki razem z cebulą. Wodę mieszamy mąką. Wlewamy do mięsa. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz paprykę mieloną. Gotujemy na małym ogniu 45 minut.
  • 2. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Dodajemy do gulaszu i razem gotujemy 25 minut. Gulasz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze

Podobne przepisy