Faszerowane czerwone cebule

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Nie pracuję, więc mam dużo czasu na szukanie nowych przepisów i eksperymenty.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 3-4 czerwone cebule
    ● 10 dag kaszanki
    ● ogórek konserwowy
    ● 2 ząbki czosnku
    ● łyżka oleju
    ● 1/2 łyżeczki majeranku
    ● 1/2 łyżeczki posiekanego koperku
    ● sól, pieprz
    ● przyprawą uniwersalna

Faszerowane czerwone cebule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, ścinamy lekko spody i wierzchy na 1/4 wysokości. Środki wydrążamy, pozostawiając ok. 0,5-cm brzeg.
  • 2. Czosnek obieramy, siekamy z miąższem cebuli. Podsmażamy na oleju. Z kaszanki usuwamy osłonkę, kroimy w plastry i rozdrabniamy widelcem.
    Dodajemy do cebuli, podsmażamy. Mieszamy z posiekanym ogórkiem, majerankiem i koperkiem. Doprawiamy pieprzem, solą i przyprawa uniwersalną.
  • 3. Cebule napełniamy farszem. Pieczemy 20 minut w 180 °C. Podajemy z pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy