Faszerowane cukinie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosty sposób podania cukinii, który urozmaici letnie spotkania.

  • 30 min

Składniki:

  • - kilka sztuk cukinii
    - kaszanka
    - cebula
    - olej

Faszerowane cukinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, wydrążamy środki i odrobinę solimy. Bardzo duże cukinie przekrawamy dodatkowo w poprzek. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni z odrobiną oleju.
    Do cebuli dodajemy kaszankę i chwilę podsmażamy.
    Cukinie układamy na blasze do pieczenia lub w naczyniu żarodopornym, napełniamy przygotowanym farszem z kaszanki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 min.
    Smacznego.

Porady

Zamiast cukinii możemy wykorzystać bakłażany. Dodatkowo zamiast piekarnika możemy przygotowane cukinie ułożyć na tacce na grillu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy