Czekoladowe naleśniki podwójnie pomarańczowe

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Czekoladowe naleśniki z budyniu i kakao

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • naleśniki:
    1 dowolny budyń - ja użyłam waniliowego i dodałam jeszcze 1 łyżeczkę kakao
    1 jajko
    1/3 szklanki mleka
    słodzik
    farsz:
    kostka sera białego (chudego)
    1 jajko
    2 łyżeczki budyniu
    50ml zaprawy pomarańczowej
    słodzik
    "mus":
    100ml zaprawy pomarańczowej
    2 łyżeczki skrobii

Czekoladowe naleśniki podwójnie pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki:
    jajko, mleko, słodzik i budyń mieszamy. Nakładamy chochelką na mocno rozgrzaną patelnie - smażymy z dwóch stron.
    Farsz:
    ser biały, jajko i słodzik wrzucamy do garnka, gotujemy cały czas mieszając, do momentu aż masa stanie się gładka. Dodajemy budyń - masa gęstnieje.
    Mus:
    zaprawę wlewamy do garnka, podgrzewamy. Dodajemy 2 łyżeczki skrobi i cały czas mieszamy - do momentu aż mus nabierze konsystencji "budyniu"
    Gotowe naleśniki smarujemy farszem serowym, zawijamy i przecinamy w połowie. Układamy na talerzu i polewamy musem. Posypałam kokosem, ale na dukanie polecam np skórkę z cytryny :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy