Czekoladowe naleśniki podwójnie pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:
jajko, mleko, słodzik i budyń mieszamy. Nakładamy chochelką na mocno rozgrzaną patelnie - smażymy z dwóch stron.
Farsz:
ser biały, jajko i słodzik wrzucamy do garnka, gotujemy cały czas mieszając, do momentu aż masa stanie się gładka. Dodajemy budyń - masa gęstnieje.
Mus:
zaprawę wlewamy do garnka, podgrzewamy. Dodajemy 2 łyżeczki skrobi i cały czas mieszamy - do momentu aż mus nabierze konsystencji "budyniu"
Gotowe naleśniki smarujemy farszem serowym, zawijamy i przecinamy w połowie. Układamy na talerzu i polewamy musem. Posypałam kokosem, ale na dukanie polecam np skórkę z cytryny :)
Komentarze