Cielaczek
Składniki:
- 1 kostka margaryny
3 łyżki kakao
1 opakowanie cukru waniliowego
2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
4 jajka
2 łyżki proszku do pieczenia
700g sera w wiaderku
1/3 olejku cytrynowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Cielaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Margarynę, kakao, cukier waniliowy, 1 szklankę cukru oraz ½ szklanki wody zagotować i zostawić do przestygnięcia.
-
2.
Do masy dodać mąkę, 2 jajka i proszek do pieczenia. Wyłożyć na blaszkę
-
3.
Ser połączyć z 2 żółtkami i ubitymi białkami, olejkiem, mąką ziemniaczaną i resztą cukru. Wyłożyć na ciasto. Piec ok. 1 godz. W temp. 180 stopni
Komentarze