Ciasto budyniowo-serowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

W cieście tym nie ma mąki, zamiast niej dodałam proszek budyniowy. Ciasto wyszło mocno czekoladowe ,wilgotne świetnie skomponowało się z masą serową

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto budyniowe:
    -4 torebki budyni czekoladowego
    -15 dag cukru pudru
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -200 ml oleju
    -4 jajka

    Krem twarogowego:
    -25 dag twarogu
    -13 dag masła
    -10 dag cukru pudru

    Dekoracja:
    -polewa czekoladowa
    -wiórki kokosowe

Ciasto budyniowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:proszek budyniowy,cukier,proszek do pieczenia wymieszać w misce, dodać olej ,jajka i wymieszać mikserem.
    Ciasto przełożyć do tortownicy(śr.21cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 170 stopni ok.25 min do suchego patyczka.
  • 2. Twaróg zmielić w maszynce lub zblenderować. Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę, dodać ser i dokładnie wymiksować na gładki krem.
  • 3. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty, wyłożyć mase twarogową i przykryć drugim ciastem. Odstawić do lodówki.
    Ciasto udekorować polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy