Ciasto jogurtowe budyniowo-serowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem, potem z żółtkami (po 1).Przesiewać mąkę z proszkiem i mieszać łopatką. Dolewać porcjami jogurt i wmieszać. Na koniec wkręcić olej.Ciasto wylać do blaszki 30x40, zamkniętej ze wszystkich stron i wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Ugotować budyń z cukrem.(jeżeli budyń jest z cukrem, to ten omijamy). Odstawić i do gorącego wsypać, czekoladę połamaną w kostkach.Wymieszać i jak troszkę przestygnie to wmieszać ser. Od czasu do czasu pomieszać, żeby nie stwardniał.
Na ciasto poukładać, budyń kupkami.
3.Brzoskwinie odsączyć, pokroić na części i poukładać w ciasto.
4.Wszystkie składniki na kruszonkę, rozetrzeć w palcach i rozsypać na placku.
5.Piec w 175* ok. 1 godz.(uważać bo każdy piekarnik, może inaczej piec)
6.Puder z sokiem mieszać z gorącą wodą. Wody dodawać stopniowo, żeby nie zrobić za rzadki. Polać ciasto w esy-floresy.
Komentarze