Chrupiące warzywa jesienne stir fry

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna i prosta do przygotowania sałatka na ciepło z jesiennych (zimowych) warzyw korzeniowych.

Składniki:



  • 2 marchewki
    korzeń pietruszki
    kawałek selera
    2 liście kapusty pekińskiej
    1 cm świeżego imbiru
    ząbek czosnku
    łyżeczka oleju sezamowego
    sól himalajska
    chili
    olej ryżowy
    suszona kolendra

Chrupiące warzywa jesienne stir fry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przy stir fry zaczynamy od przygotowania składników. Marchewki, pietruszke, selera obieramy, myjemy dokładnie i kroimy w słupki ( w "zapałkę), przekładamy na talerz. Kapustę pekińską kroimy w pastki, przekłądamy na talerz. Czosnek i imbir obieramy i ścieramy na tarce i mini oczkach. W Woku rozgrzewamy olej ryzowy i na goracy wrzucamy warzywa korzeniowe oraz imbir i czosnek - smazymy wszystko 5 min na sporym grzaniu, dodajemy kapuste pekińska i smazymy już tylko minutę, wyłączamy. Skrapiamy olejem sezamowym i doprawiamy solą, chili i kolendrą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy