Chrupiąca potrawka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Te duszone warzywa podajemy na ciepło i zjadamy z chlebem.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - Około 10 dużych pieczarek,
    - Około 10 rzodkiewek,
    - 2 łyżki masła,
    - 0,5 łyżki śmietany,
    - Sól, pieprz

Chrupiąca potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chrupiąca potrawka 1. Pieczarki płuczemy, osuszamy i kroimy na plasterki. Smażymy na maśle. Pod koniec smażenia dokładamy do nich rzodkiewki pokrojone w ćwiartki oraz pokrojone w paseczki liście rzodkiewek. Razem smażymy około 5 minut. Zabielamy śmietaną i doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy