Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Chłodnik fasolkowy
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
RedakcjaPP
Dbam o to, by moi mężczyźni zdrowo się odżywiali.
Składniki:
ok. 1 kg fasolki szparagowej
posiekana cebula
łyżka masła
1 szkl. bulionu
sól, pieprz
3/4 szkl. jogurtu naturalnego
2 łyżki śmietany 18-proc.
kilka listków mięty
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Chłodnik fasolkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Fasolkę myjemy, obcinamy końce i kroimy w kawałki. Podsmażamy z cebulą
na maśle. Wlewamy bulion. Mieszamy i dusimy ok. 25 minut.
2.
Zupę miksujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Mieszamy z jogurtem. Dekorujemy śmietaną i miętą.
Notka redakcyjna
PP_07-2011
Komentarze
Podobne przepisy
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Bigos fasolkowy
ankad21
Troszku inna odmiana bigosu, ale równie smaczna.
35 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Fasolkowy miszmasz
katarzynka455
Fasolka i cała reszta do jednego garnka.Smaczne z pieczywem albo z ryżem .
50 min
4.49
(201 ocen)
4.49
(201 ocen)
Chłodnik litewski
Konto nieaktywne
Chłodnik litewski to zupa na zimno z gotowanej botwinki z buraczkami, połączonej z kefirem i dodatkami takimi jak świeży ogórek, koperek, szczypiorek. Jak wszystkie chłodniki jest doskonałą opcją na obiad w upalny dzień. U mnie obowiązkowo z gotowanymi młodymi ziemniaczkami z odrobiną masełka i kope
60 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Gulasz fasolkowy z indykiem
czarrna
Lekki, zdrowy, letni obiad :)
60 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Fasolkowy mix obiadowy
marzencia117
Fasolkowy mix to szybki przepis na danie obiadowe. Wystarczy wymieszać ugotowany makaron z duszonymi warzywami i kurczakiem. Ten smaczny obiad jest również bardzo sycący, z przepisu wyjdą 2 dość spore porcje.
30 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Chłodnik
magmir81
Kefir, śmietana, rzodkiewka, ogórek, buraczki lub botwinka i wiosna pełną gębą!
1 min
Komentarze