Chłodnik fasolkowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dbam o to, by moi mężczyźni zdrowo się odżywiali.

Składniki:

  • ok. 1 kg fasolki szparagowej
    posiekana cebula
    łyżka masła
    1 szkl. bulionu
    sól, pieprz
    3/4 szkl. jogurtu naturalnego
    2 łyżki śmietany 18-proc.
    kilka listków mięty

Chłodnik fasolkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy, obcinamy końce i kroimy w kawałki. Podsmażamy z cebulą
    na maśle. Wlewamy bulion. Mieszamy i dusimy ok. 25 minut.
  • 2. Zupę miksujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Mieszamy z jogurtem. Dekorujemy śmietaną i miętą.

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy